#1081

Moliūgų keksas su šokoladiniu glaistu


1 val. 30 min.
8-10 asmenų
Lengvas

Ingredientai:

2 kiaušinių
250 ml moliūgų tyrės (galite naudoti vaikų tyrelę be papildomų priedų)
100 ml aliejaus
150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
250 g KAUNO GRŪDAI „Ekstra“ miltų
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
1 šaukšto kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto prieskonių meduoliams mišinio
Puošti:
100 g pieniško šokolado
100 g pieniško šokolado
Mėgstamų vaisių

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Išklokite kepimo popieriumi keksinę formą (11×24 cm).
  2. Sumaišykite kiaušinius, moliūgų tyrę, aliejų ir DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite KAUNO GRŪDAI „Ekstra“ miltus, druską, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, kepimo miltelius ir prieskonių meduoliams mišinį.
  4. Supilkite skystuosius produktus į biriuosius. Viską sumaišykite ir sukrėskite tešlą į formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Ištraukite iš orkaitės. Pirmiausiai aušinkite formoje, o po 15 min. dėkite ant grotelių.
  5. Šokoladą ištirpinkite ir apliekite kekso paviršių. Puoškite vaisiais.


IŠBANDYKITE: