top of page

Moliūgų keksas su šokoladiniu glaistu


Moliūgų keksas su šokoladiniu glaistu, vmg receptai

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 1 val. 15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 250 ml moliūgų tyrės (galite naudoti vaikų tyrelę be papildomų priedų)

  • 100 ml aliejaus

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 250 g KAUNO GRŪDAI „Ekstra“ miltų

  • 1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto prieskonių meduoliams mišinio

Puošti:

  • 100 g pieniško šokolado

  • 100 g pieniško šokolado

  • Mėgstamų vaisių

1. Išklokite kepimo popieriumi keksinę formą (11×24 cm).

2. Sumaišykite kiaušinius, moliūgų tyrę, aliejų ir DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų.

3. Kitame dubenyje sumaišykite KAUNO GRŪDAI „Ekstra“ miltus, druską, DANSUKKER vanilinį cukrų su natūralia vanile, kepimo miltelius ir prieskonių meduoliams mišinį.

4. Supilkite skystuosius produktus į biriuosius. Viską sumaišykite ir sukrėskite tešlą į formą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Ištraukite iš orkaitės. Pirmiausiai aušinkite formoje, o po 15 min. dėkite ant grotelių.

5. Šokoladą ištirpinkite ir apliekite kekso paviršių. Puoškite vaisiais.

Naujausi įrašai

bottom of page