top of page

Moliūgų ir lęšių sriuba


Moliūgų ir lęšių sriuba, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 45 min.


Reikia:

  • 500 g nuvalyto moliūgo

  • 1 poro baltosios dalies

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 skardinės pomidorų, konservuotų savo sultyse

  • ½ stiklinės raudonųjų lęšių

  • 0,5 l sultinio (vištienos arba daržovių)

  • 1 šaukštelio saldžiųjų paprikų

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • Druskos, pipirų

  • 1 šaukštelio harisos

  • Moliūgų sėklų, panko džiūvėsėlių, juodųjų sezamų (patiekti)

1. Daržoves supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą ir kepkite su trupučiu aliejaus. Kai daržovės suminkštės, suberkite lęšius, supilkite sultinį ir konservuotų pomidorų skardinės turinį ir dar pavirkite 15 min.

2. Sudėkite visus prieskonius, harisą užvirinkite. Viską sutrinkite BOSCH MUM 5 MUZ5MX1 trintuvu.

3. Patiekite sriubą pabarstę moliūgų sėklomis, panko džiūvėsėliais ir juodaisiais sezamais.

Naujausi įrašai

bottom of page