8-10 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 15-20 min.
Orkaitės t-ra 175 °C
Reikia:
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
2 šaukšteliai DANSUKKER cukraus su cinamonu
1 šaukštelis kardamono
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių
120 g sviesto
150 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus
200 ml moliūgų tyrės
1 kiaušinis
50 g razinų
100 g lazdyno riešutų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Sumaišykite miltus, prieskonius, kepimo miltelius ir druską.
3. Minkštą sviestą išsukite su DANSUKKER ekologišku cukranendrių cukrumi ir DANSUKKER cukrumi su cinamonu. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite, po to palaipsniui sudėkite moliūgų tyrę. Suberkite likusius produktus, išskyrus lazdyno riešutus, ir užminkykite tešlą.
4. Riešutus susmulkinkite.
5. Imkite po gabaliuką tešlos, formuokite rutuliuką, jį apvoliokite smulkintuose riešutuose. Dėkite ant skardos. Kepkite 15–20 min. Aušinkite sausainius ant grotelių.