#700

Moliūginės bandelės su cinamonu


2 valandos
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

20 g šviežių mielių
100 ml moliūgų tyrės
80 ml vandens
100 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus
100 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
500 g miltų
Žiupsnelis druskos
 
Bandelėms suformuoti:
120 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“
1 šaukštelis cinamono
½ šaukštelio kardamono
1 labai prinokęs bananas
150 ml moliūgų tyrės
Kiaušinio patepti
 
Glajui:
100 g DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukštas citrinos sulčių
150 ml moliūgų tyrės
1 labai prinokęs bananas
½ šaukštelio kardamono
1 šaukštelis cinamono
120 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“
 
Bandelėms suformuoti:
Žiupsnelis druskos
500 g miltų
2 kiaušiniai
100 g ištirpinto sviesto
100 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus
80 ml vandens
100 ml moliūgų tyrės
20 g šviežių mielių
Kiaušinio patepti
 
Glajui:
100 g DANSUKKER cukraus miltelių
1 šaukštas citrinos sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite vandenį, gerai išmaišykite. Įberkite 1 šaukštą miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.

4. Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą aukštais kraštais, patepkite ją maždaug 40 g sviesto ir pabarstykite 40 g DANSUKKER cukraus su cinamonu.

5. Bananą sutrinkite kartu su moliūgų tyre. DANSUKKER cukranendrių cukrų „Demerara“ sumaišykite su cinamonu ir kardamonu.

6. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu, moliūgų ir bananų tyre, gausiai pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite nedidelėmis bandelėmis ir sudėkite jas į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu.

7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.

8. Glajui persijokite DANSUKKER cukraus miltelius ir sumaišykite su citrinos sultimis.



IŠBANDYKITE: