top of page

Moliūginės bandelės su cinamonu


Moliūginės bandelės su cinamonu, vmg receptas

8-10 asm.

Gaminimas 2 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 20 g šviežių mielių

  • 100 ml moliūgų tyrės

  • 80 ml vandens

  • 100 g DANSUKKER ekologiško cukranendrių cukraus

  • 100 g ištirpinto sviesto

  • 2 kiaušiniai

  • 500 g miltų

  • Žiupsnelis druskos

Bandelėms suformuoti:

  • 120 g DANSUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

  • 1 šaukštelis cinamono

  • ½ šaukštelio kardamono

  • 1 labai prinokęs bananas

  • 150 ml moliūgų tyrės

  • Kiaušinio patepti

Glajui:

  • 100 g DANSUKKER cukraus miltelių

  • 1 šaukštas citrinos sulčių

1. Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite vandenį, gerai išmaišykite. Įberkite 1 šaukštą miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40–50 min., kol tūris padvigubės.

4. Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą aukštais kraštais, patepkite ją maždaug 40 g sviesto ir pabarstykite 40 g DANSUKKER cukraus su cinamonu.

5. Bananą sutrinkite kartu su moliūgų tyre. DANSUKKER cukranendrių cukrų „Demerara“ sumaišykite su cinamonu ir kardamonu.

6. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu, moliūgų ir bananų tyre, gausiai pabarstykite DANSUKKER cukrumi su cinamonu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite nedidelėmis bandelėmis ir sudėkite jas į kepimo formą palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min. Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu.

7. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštas bandeles pašlakstykite glajumi.

8. Glajui persijokite DANSUKKER cukraus miltelius ir sumaišykite su citrinos sultimis.

Naujausi įrašai

bottom of page