Reikia:
1,5–2 kg moliūgo
1 šaukšto druskos (moliūgo vidui ištrinti)
1 šaukšto medaus
1 svogūno
100 g špinatų
200 ml bulguro
6–8 džiovintų pomidorų puselių
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio maltų saldžiųjų paprikų
½ šaukštelio aitriųjų maltų paprikų
50 ml žuvies sultinio
2 gabaliukų lašišos filė
Žiupsnelio pipirų
Šlakelio citrinos sulčių
Aliejaus (kepti)
Nupjaukite moliūgo viršūnę, išimkite vidų, palikdami maždaug 2–2,5 cm storio sieneles. Sieneles labai gerai ištrinkite druska, medumi ir aliejumi.Svogūną pakepinkite su šlakeliu aliejaus, suberkite špinatus ir lengvai patroškinkite.Bulgurą užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min.Nukoškite, sumaišykite su špinatais ir pomidorais. Pasūdykite, įberkite paprikų. Gautą mišinį sudėkite į moliūgą ir įpilkite 50 ml žuvies sultinio.Moliūgą įvyniokite į kepimo popierių ir šaukite į orkaitę. Po 1 val. atsargiai mediniu iešmeliu patikrinkite, ar moliūgas jau suminkštėjo. Minkštą moliūgą traukite iš orkaitės.Lašišą pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis. Kepimo popierių pašlakstykite aliejumi, įvyniokite į jį lašišą ir šaukite į orkaitę.Kepkite 20 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje. Išvyniokite ir suplėšykite dviem šakutėmis.Moliūgą patiekite su lašiša.