#425

Migdolinis keksas su braškėmis ir varškės kremu


1 val.
6-8 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

200 g miltų
150 g smulkintų migdolų
150 g sviesto
5 kiaušinių
150 g DAN SUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“
2 šaukštelių kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
 
Įdarui:
250 g braškių
200 g varškės
100 ml grietinės
1 šaukšto cukraus
1,5 šaukštelio DAN SUKKER vanilinio cukraus
1 šaukštelio želatinos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su cukrumi ir ištirpintu sviestu.

2. Miltus sumaišykite su migdolais, druska, kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Viską sumaišykite su baltymais, supilkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir apie 45 min. kepkite 180℃ orkaitėje.

3. Iškepusį keksą gerai atvėsinkite ir išpjaukite jo vidurį, palikdami tik šonines kraštines.

Pasiruoškite įdarą:

4. Išplakite grietinėlę ir po truputį įmaišykite į sutrintą varškę. Įberkite cukrų, vanilinį cukrų, įdėkite smulkintas braškes ir išbrinkusią želatiną.

5. Užpildykite įdaru kekso vidų. Gerai atšaldykite.



IŠBANDYKITE: