top of page

Migdolinis keksas su braškėmis ir varškės kremu


Migdolinis keksas su braškėmis ir varškės kremu, vmg receptas

6-8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 200 g miltų

  • 150 g smulkintų migdolų

  • 150 g sviesto

  • 5 kiaušinių

  • 150 g DAN SUKKER cukranendrių cukraus „Demerara“

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 250 g braškių

  • 200 g varškės

  • 100 ml grietinės

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1,5 šaukštelio DAN SUKKER vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelio želatinos

1. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų, o trynius išplakite su cukrumi ir ištirpintu sviestu.

2. Miltus sumaišykite su migdolais, druska, kepimo milteliais ir įmaišykite į kiaušinių trynių masę. Viską sumaišykite su baltymais, supilkite į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir apie 45 min. kepkite 180℃ orkaitėje.

3. Iškepusį keksą gerai atvėsinkite ir išpjaukite jo vidurį, palikdami tik šonines kraštines.Pasiruoškite įdarą:

4. Išplakite grietinėlę ir po truputį įmaišykite į sutrintą varškę. Įberkite cukrų, vanilinį cukrų, įdėkite smulkintas braškes ir išbrinkusią želatiną.

5. Užpildykite įdaru kekso vidų. Gerai atšaldykite.

Naujausi įrašai

bottom of page