#1004

Migdoliniai keksiukai su rikota ir šilauogėmis


45 minutės
12 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

75 g sviesto
160 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
300 g rikotos
3 kiaušinių
100 g kvietinių miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
100 g migdolų miltų
150 g uogų

PARUOšIMO BŪDAS:

• Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Keksiukų kepimo formą išklokite keksiukų „sijonėliais“.

• Minkštą sviestą išplakite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ ir DANSUKKER vaniliniu cukrumi su natūralia vanile, sudėkite rikotą, lengvai išmaišykite.

• Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Po vieną pilkite trynius į rikotos masę ir gerai išmaišykite.

• Baltymus išplakite iki standžių putų. Persijokite kvietinius miltus su kepimo milteliais ir sumaišykite su migdolų miltais.

• Dalį miltų sumaišykite su kiaušinių ir rikotos mase, po to sudėkite dalį baltymų, atsargiai permaišykite, suberkite likusius miltus ir sudėkite likusius baltymus. Vėl atsargiai permaišykite, kad tik susijungtų produktai.

• Formeles pripildykite trečdaliu, užberkite uogų, sudėkite likusią tešlą.

• Kepkite apie 30 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar keksiukai iškepę. Pirmiausia 8–10 min. aušinkite formoje, po to išimkite ir aušinkite ant grotelių.



IŠBANDYKITE: