12 vnt.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 25 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
Reikia:
250 g miltų
150 g maltų migdolų
150 g cukraus
2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
150 ml rūgpienio
100 ml aliejaus
100 ml ananasų tyrės
1 kiaušinio
Baltojo šokolado (aplieti)
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Paruoškite formeles keksiukams (~12 vnt.).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, migdolus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.• Kitame inde sumaišykite rūgpienį, trintus ananasus, aliejų ir kiaušinį.
3. Sumaišykite abudu mišinius šluotele ir sukrėskite tešlą į formeles. Kepkite ~25 min. Ataušinkite keksiukus ant grotelių.
4. Puoškite tirpintu šokoladu ir ananasų „gėlėmis“.