#1003

Mielinis pyragas su varške ir braškėmis


2 valandos 35 minutės
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Įmaišalui:
20 g šviežių mielių
75 ml vandens
20 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
30 g miltų
 
Tešlai:
1 kiaušinio
100 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės
450 g miltų
50 g ištirpinto sviesto
100 ml šilto pieno
 
Įdarui:
500 g varškės
2 kiaušinių
30 g miltų
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 šaukšto DANSUKKER vanilinio cukraus su natūralia vanile
150 g braškių
1 trynio (patepti)
 
Trupiniams:
30 g šalto sviesto
30 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
60 g miltų
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

• Įmaišalui skirtus produktus sumaišykite kartu ir palikite šiltoje vietoje maždaug 15 min., kad suaktyvėtų mielės.

• Į įmaišalą sudėkite kiaušinį, suberkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, citrinos žievelę, miltus, pieną ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išminkykite ir palikite maždaug 45 min., arba kol tešlos tūris padvigubės.

• Sumaišykite visus produktus, skirtus įdarui.

• Iškočiokite tešlą stačiakampiais. Per vidurį įdėkite aukštą įdaro juostą. Ant viršaus sudėkite pjaustytas braškes. Tešlą iš abiejų šonų įpjaukite 2–3 cm pločio juostomis ir jomis apipinkite įdarą. Pynes sudėkite į skardą, uždenkite servetėle ir palikite kilti maždaug valandą.

• Trupiniams skirtus produktus sutrinkite visus kartu pirštų galiukais iki smulkių kruopelyčių.

• Pynes patepkite trynio plakiniu, pabarstykite trupiniais.

• Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite maždaug 45–50 min.



IŠBANDYKITE: