#1549

Mieliniai cukruoti sklindžiai


1 val. 20 min.
4-6 asm.
Lengvas

Ingredientai:

25 g šviežių mielių
450 ml šilto vandens arba pieno
2 šaukštų cukraus
750 ml miltų + 1 šaukšto
1–2 obuolių
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Stambaus cukraus (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1.     Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su 1 šaukštu cukraus ir šaukštu miltų. Palikti 20–25 min., kol mielės suaktyvės. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

2.     Persijotus miltus sumaišykite su druska, likusiu cukrumi ir supilkite į juos mielių tirpalą. Viską maišykite 6–8 min. Pabaigoje suberkite obuolius.

3.     Palikite, kol tešla pakils – apie 30–35 min. Kepkite keptuvėje įkaitintuose riebaluose, nustatę vidutinę kaitrą. Iškepusius sklindžius nusausinkite ant popierinio rankšluosčio ir apvoliokite cukruje. (Šį žingsnį galite praleisti – naudokite jums patinkantį pagardą.)

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found