top of page

Mielinės tešlos pyragėliai



6-8 asmenims

50 min. (šaldyti 80 min. )


Reikia:

  • 25 g šviežių mielių

  • 125 ml pašildyto vandens

  • 125 ml pašildyto pieno

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 kupino šaukštelio druskos

  • 2 didelių kiaušinių

  • 65 g ištirpinto sviesto

  • 500 g miltų

  • 1 kiaušinio (patepti)

1. Mieles ištirpinkite pašildytame vandens ir pieno mišinyje su cukrumi. Įberkite 3 šaukštus miltų ir išmaišykite. Palaikykite 15–20 min., kol paviršiuje susidarys putos.

2. Į dubenį sudėkite visus produktus ir gerai išminkykite. Dubenį uždenkite aliejumi patepta maistine plėvele ir kildinkite tešlą šiltoje vietoje apie 40 min. Iškilusią tešlą iškočiokite, išspauskite apskritimus (maždaug 10–12 cm skersmens), dėkite įdaro ir suformuokite pyragėlius.

3. Padėkite juos į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir palikite kildinti 30–40 min.

4. Iškilusius pyragėlius patepkite kiaušinio plakiniu ir šaukite į įkaitintą iki 190 °C orkaitę. Kepkite maždaug 20 min.


Grybų įdaras su lęšiais

4–6 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 20 min.


Reikia: 

  • 1 svogūno,

  • 1 skiltelės česnako,

  • 2 šaukštų aliejaus,

  • 1 šaukštelio šviežių čiobrelių lapelių arba žiupsnelio džiovintų,

  • 350 g pievagrybių,

  • 1 stiklinės virtų lęšių,

  • 1 šaukštelio druskos.

  1. Svogūną ir česnaką sumalkite mėsmale stambiu sieteliu.

  2. Storo dugno keptuvėje įkaitinkite aliejų, sukrėskite sumaltus svogūnus bei česnakus ir kepkite nustatę vidutinę kaitrą.

  3. Susmulkinkite pievagrybius, kai svogūnai apkeps (bus auksiniai, rusvos spalvos), suberkite čiobrelius ir grybus.

  4. Kepkite nustatę vidutinę kaitrą.Suberkite lęšius, pasūdykite. Viską gerai išmaišykite kartu su grybais.

Naujausi įrašai

bottom of page