#1303

Mėsos duona su burokėliais („meatloaf“)


Gaminimas 20 min. Kepimas 1 val.
8 asm.

Ingredientai:

1 svogūno
1 morkos
1 saliero lapkočio
2 skiltelių česnako
50 g lydyto sviesto
3–4 vid. dydžio orkaitėje keptų arba virtų burokėlių
800 g maišyto jautienos ir kiaulienos faršo
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Šiek tiek šviežių petražolių arba krapų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Keksinę (11 x 24 cm) formą išklokite kepimo popieriumi. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais, morką ir salierą sutarkuokite. Daržoves pakepkite svieste, kol suminkštės.
  2. Atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka.
  3. Sumaišykite visus produktus, sudėkite masę į formą. Viršų išlyginkite. Ant viršaus išdėliokite petražolių arba krapų ir plonai patepkite aliejumi. Kepkite 50–60 min.
  4. Ataušinkite formoje. Jei patiekiate karštą, pakepkite dar daržovių.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found