#013

Mėsainis su jautiena


40 minučių
1 mėsainis
Vidutinis

Ingredientai:

1 mėsainio bandelės
300 g maltos jautienos
1 ropinio svogūno
1 skiltelės česnako
1 šaukšto sviesto
druskos, pipirų
žiupsnelio kapotų kalendrų
1–2 romaninių salotų lapų
2 gabalėlių ementalio sūrio
3 putpelių kiaušinių
keleto svogūno žiedų
Padažui:
5 vyšninių pomidorų
5 konservuotų agurkėlių
1 šaukštelio cukraus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Maltą jautieną sumaišykite su smulkintu svogūnu, česnaku, kalendromis ir sviestu. Pagardinkite druska, pipirais.

2. Labai gerai išmaišykite ir išmuškite masę.

3. Suformuokite 2 mėsainio bandelės dydžio paplotėlius. Juos 15 min. įdėkite į šaldiklį.

4. Paplotėlius kepkite ant vidutinės kaitros kepsninės apie 10 min. Nepamirškite vartyti.

5. Mėsainio bandelę perpjaukite pusiau ir lengvai paskrudinkite ant kepsninės.

6. Padažui skirtus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite.

7. Vieną bandelės pusę aptepkite padažu, uždėkite plėšytų salotų, dėkite vieną iškeptą jautienos paplotėlį, du gabalėlius ementalio sūrio, kitą bandelės pusę, apteptą padažu, tris lengvai keptus putpelių kiaušinius, antrą jautienos paplotėlį, du pomidoro griežinėlius, keletą svogūno žiedų, žiupsnelį šviežių kapotų kalendrų, pagardinkite juodaisiais pipirais.



IŠBANDYKITE: