top of page

Menkė ir bulvytės su žirnelių koše



4 asm.

Gaminimas 50 min.

Kepimas 10 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • apie 500 g menkių filė

  • 400 g šaldytų žaliųjų žirnelių

  • 60 g grietinės

  • 2 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio

  • kelių šviežių mėtų lapelių

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

  • 4 didelių bulvių

  • 1 l aliejaus (kepti)

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Pamirkykite jas šaltame vandenyje apie 30 min. Tuomet išimkite bulves iš vandens ir nusausinkite popieriais rankšluosčiais.

2. Puode gerai įkaitinkite aliejų ir sudėkite bulvytes. Kepkite, kol gražiai apskrus, tuomet išimkite, nusausinkite ant popierių rankšluosčių ir palikite atvėsti. Karštą aliejų išjunkite.

3. Kitame puode šaldytus žirnelius užpilkite karštu vandeniu arba sultiniu ir virkite apie 5 min. Skystį nupilkite ir sutrinkite žirnelius su tarkuotu sūriu, grietine ir mėtomis. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite žuvies gabaliukus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite druskos ir pipirų.

5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

6. Tuo metu vėl įkaitinkite aliejų, kuriame kepėte bulvytes, ir antrą kartą jas apkepkite.

7. Patiekite su kepta žuvimi ir žirnelių koše.

Naujausi įrašai

bottom of page