top of page

Meduoliai


Meduoliai, vmg receptas

4 asm.

Gaminimas 2 val. 35 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 2 šaukštai maltų linų sėmenų

  • 180 g drėgno rudojo cukraus (galima naudoti cukrų „Farinas“)

  • 100 g kokosų aliejaus

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 50 g paskrudintų lazdynų riešutų

  • 300 g miltų (pusę galima pakeisti speltos miltais)

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

  • 2 šaukšteliai prieskonių meduoliams

1. Linų sėmenis užpilkite 80 ml verdančio vandens. Lazdynų riešutus sutrinkite iki miltų. 2. Kelis šaukštus miltų atidėkite. Persijokite į dubenį likusius miltus, kepimo miltelius, prieskonius meduoliams. Suberkite smulkintus riešutus. Sudėkite likusius produktus ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 2 val. 3. Atsipjaukite tešlą po nedidelį gabaliuką ir kočiokite. Spauskite norimų formų sausainius. Kepkite juos įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje.

Naujausi įrašai

bottom of page