#760

„Medauninkas“ su ruginiais miltais


1 valanda 5 minutės
8-10 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

150 g ruginių miltų
150 g kvietinių miltų
100 g sviesto
100 g rudojo cukraus
3 šaukštai medaus
1 kiaušinis
200 ml pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis prieskonių meduoliams

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Pailgą kepimo formą (12×25 cm) išklokite kepimo popieriumi.

2. Miltus, kepimo miltelius ir prieskonius sumaišykite.

3. Sviestą ištirpinkite kartu su medumi ir cukrumi. Masę atvėsinkite. Įmuškite kiaušinį ir paplakite, supilkite pieną. Sumaišykite su birių sudedamųjų dalių mišiniu.

4. Tešlą sukrėskite į formą ir kepkite apie 40 min. Mediniu iešmeliu patikrinkite, ar iškepęs. Ištraukite, 10–15 min. aušinkite formoje, tada išimkite ir aušinkite ant grotelių.

5. Ataušusį pyragą suvyniokite į kepimo popierių, po to – į maistinę plėvelę ir galite laikyti 14–18 dienų.



IŠBANDYKITE: