#1206

MĖTINĖS RIDIKĖLIŲ IR ŽIRNELIŲ SALOTOS


15 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

120 g grūdėtosios varškės
120 g šaldytų žirnelių
2 trumpavaisių agurkų
8–10 ridikėlių
120 g salotų lapų
 
Užpilui:
2–3 šakelių mėtų
1 citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
2 šaukštų aliejaus

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Grūdėtąją varškę nuvarvinkite. Žirnelius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 5 min. Agurkus supjaustykite griežinėliais, ridikėlius – pusiau ir ketvirtadaliais.

2. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, agurkų griežinėlius, ridikėlius, žirnelius ir varškę.

3. Užpilui susmulkinkite mėtas, sumaišykite su citrinos sul mis, druska ir aliejumi.

4. Salotas pašlakstykite užpilu.



IŠBANDYKITE: