#015

Marinuotos kriaušės


40 minučių (marinatas laikomas parą)
4 stiklainiai po 0,5 l
Vidutinis

Ingredientai:

2 kg kriaušių
1 citrinos
500 g cukraus
500 ml baltojo vyno acto
15 g garstyčių sėklų
10 juodųjų pipirų žirnelių
10 kvapiųjų pipirų žirnelių
saujos šviežių mėtų
1 l vandens

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Kriaušes perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Iš 2 stiklinių vandens, cukraus, citrinos žievelės ir acto išvirkite marinatą. Supilkite jį ant kriaušių ir palaikykite per naktį.

3. Marinatą nupilkite į puodą, užvirkite.

4. Kriaušes sudėkite į stiklainius, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, įdėkite mėtų lapelių. Užpilkite verdančiu marinatu.

5. Stiklainius pridenkite dangteliais, sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir pakaitinkite apie 20–25 min.

6. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.



IŠBANDYKITE: