#014

Marinuoti baravykai


35 minutės
1–1,5 kg baravykų
Lengvas

Ingredientai:

1–1,5 kg baravykų
Marinatui:
½ l vandens
1 šaukštelio druskos
1 šaukšto cukraus
2 šaukštų acto
5–6 kvapiųjų pipirų
2 laurų lapų
kapotų krapų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į vandenį suberkite prieskonius (išskyrus actą) ir užvirkite.

2. Baravykus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

3. Į verdantį marinatą suberkite baravykus ir virkite apie 15–20 min.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies, supilkite actą ir gerai išmaišykite.

5. Paruoštus baravykus su marinatu sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais.



IŠBANDYKITE: