#1126

Margas troškinys su antiena


45 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

340 g LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsos (troškinti, kepti)
1 didelio batato (apie 400–450 g)
1 nedidelio brokolio
2 valgomųjų („šalotinių“) svogūnėlių
2 skiltelių česnako
1 citrinos sulčių
1 šaukšto Provanso žolelių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelis druskos
2 šaukštų aliejaus (apkepti)
Baltų ir laukinių ryžių (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. LAPINO PUOTA ančių kulšelių mėsą (troškinti, kepti) apkepkite gana stiprioje kaitroje.

2. Daržoves nuvalykite, supjaustykite, brokolį suskirstykite žiedynais.

3. Pirmiausia apkepkite svogūnus ir česnaką, po to pridėkite batatus, kepkite juos, kol apskrus, ir sumaišykite su mėsa. Įberkite druskos ir Provanso žolelių.

4. Užpilkite apie 300 ml vandens (arba sultinio), supilkite citrinos sultis ir troškinkite, kol batatai suminkštės.

5. Pabaigoje sudėkite brokolius ir įberkite šviežiai grūstų juodųjų pipirų. 6. Troškinimo metu galite įpilti daugiau vandens, jei matote, kad trūksta. Bet troškinys turi troškintis, o ne virti. Patiekite su ryžiais.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: