#1416

Margas pyragas su juodųjų serbentų uogiene


40 min.
6-8 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

80 g viso grūdo miltų
80 g išlukštentų pistacijų
20 g juodųjų sezamų
100 g cukranendrių cukraus
100 g cukranendrių cukraus
3–4 šaukštų juodųjų serbentų uogienės

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Į dubenį suberkite miltus, pasmulkintas pistacijas, juoduosius sezamus ir cukranendrių cukrų. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į dubenį su miltais, riešutais ir cukrumi. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Arba sudėkite visus produktus į smulkintuvo indą ir susmulkinkite smulkintuvu, o pistacijas berkite jau susmulkintas.
  2. Paruoškite 20–22 cm skersmens formą. Trupinius padalykite į dvi nelygias dalis – didesnę suberkite į formą ir lengvai paspauskite. Sudėkite uogienę, aplyginkite ir suberkite likusius trupinius. Kepkite apie 30 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Daugiau šventinių receptų ieškokite naujausiame žurnalo „Verdu ir kepu“ numeryje.

Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found