6 asm.
Gaminimas 1 val.
Reikia:
1,5 l vandens
12 kukulių
1 svogūnas
1 morka
1 salierų lapkotis
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1–2 nedidelės bulvės
½ nedidelio brokolinio kopūsto
½ stiklinės konservuotų kukurūzų
½ nedidelio žiedinio kopūsto
3–4 šakelės čiobrelių
½ citrinos sulčių
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
druskos
1. Morką supjaustykite nedideliais gabaliukais, svogūną – kubeliais, salierų lapkotį – plonomis riekelėmis. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, suberkite daržoves ir pakepinkite jas nustatę mažą kaitrą.
2. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Bulves stambiai supjaustykite, o dar geriau – sulaužykite: įsmeikite į jas peilį ir šiek tiek pasukite, bet darykite tai labai atsargiai, kad nesusipjaustytumėte. Su sulaužytomis bulvėmis sriuba bus tirštesnė nei su pjaustytomis. Suberkite jas į verdantį vandenį, sudėkite ir kukulius. Virkite nustatę nedidelę kaitrą 6–7 minutes.
3. Brokolinius ir žiedinius kopūstus suskirstykite žiedynais. Į sriubą įberkite druskos, sudėkite čiobrelius. Sumeskite kopūstus ir virkite 2–3 minutes.
4. Galiausiai suberkite kukurūzus ir citrinos žievelę. Virkite 1–2 minutes. Pagardinkite citrinos sultimis.