top of page

Makaronai su baklažanų ir triušienos padažu


Reikia:

  • 1 vid. dydžio baklažano

  • Druskos

  • 1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 vid. dydžio svogūno

  • 2-3 skiltelių česnako

  • 250 g LAPINO PUOTA šviežios maltos triušienos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio kuminų

  • Žiupsnelio rūkytos paprikos

  • 2-3 šaukštų OBELIŲ pomidorų padažo „Naminis“

  • 250 g makaronų „penne“

  • Gražgarsčių ir baziliko lapelių patiekti


Nulupkite baklažaną ir supjaustykite jį vidutinio dydžio kubeliais, pabarstykite druska ir palikite 5-7 min. Nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.Suberkite baklažanus  į skardą išklotą kepimo popieriumi, tolygiai paskleiskite, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje iki 200°C orkaitėje apie 10 min.Susmulkinkite svogūną, česnaką supjaustykite plonomis riekelėmis. Ištraukite skardą su baklažanais iš orkaitės, sustumkite juos į šoną, sudėkite šalia smulkintus svogūnus, česnakus, LAPINO PUOTA šviežią smulkintą triušieną, viską pabarstykite druska, pipirais, kuminais ir rūkyta paprika. Pašlakstykite aliejumi, bet baklažanų dar kartą nešlakstykite, ir šaukite į orkaitę dar kokioms 20 min., kol viskas gražiai apskrus.Ištraukite, uždėkite OBELIŲ pomidorų padažo „naminis“, viską gerai išmaišykite.Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje.Patiekite makaronus su padažu, gražgarstėmis ir baziliko lapeliais.

Naujausi įrašai

bottom of page