top of page

Maigytos bulvės su antiena


Reikia:

  • 800 g vienodo dydžio nedidelių bulvių

  • 400 ml sultinio

  • 60 g sviesto

  • Žiupsnelio druskos

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 3–4 šakelių čiobrelio

  • 40 g KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė

Padažui:

  • 350 g graikiško jogurto

  • Žiupsnelio česnako granulių arba mažo česnako skiltelės gabaliuko (arba pagal skonį)

  • 2 šaukštų kapotų krapų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto citrinų sulčių


• Bulves sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandens, kad tik apsemtų bulves, ir virkite. Bulvėms beveik išvirus, nupilkite vandenį, supilkite sultinį ir jį išgarinkite ant stiprios kaitros.

• Sudėkite bulves į kepimo formą, lengvai paspauskite, kad jos sutrūktų, bet nesubyrėtų. Galima tai padaryti uždėjus ant viršaus kepimo popierių ir lengvai paspaudus panašaus dydžio forma arba skardele. Sudėkite sviestą, suberkite čiobrelius ir kepkite bulves įkaitintoje iki 190 °C orkaitėje. Pabaigoje pabarstykite druska ir šviežiai grustais juodaisiais pipirais.

• Padažui sumaišykite visus ingredientus.

• Ant bulvių uždėkite padažo, ant jo – kelias KITCHEN ME sūdytos parūkytos antienos filė riekeles.

Naujausi įrašai

bottom of page