#772

Lietiniai su plėšyta vištiena ir avokadų įdaru


40 minučių
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

Lietiniams:
2 kiaušiniai
40 g cukraus
40 ml aliejaus
200 g miltų
400 ml vandens
Žiupsnelis druskos
 
Įdarui:
1 gerai prinokęs avokadas
150 g varškės
1 kiaušinis
150 g vištienos filė
Citrina
Druskos
Citrinpipirių
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Mėtos lapelių papuošti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Tešlai sumaišykite visus ingredientus, išskyrus miltus ir vandenį. Tada persijokite miltus ir permaišykite – turi išeiti tiršta tešla. Supilkite vandenį, išmaišykite ir kepkite lietinius.

2. Avokadą, varškę ir kelis mėtos lapelius sutrinkite trintuvu, įspauskite citrinos sulčių ir įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos ir citrinpipirių, sumaišykite.

3. Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska, pipirais ir kepkite orkaitėje arba keptuvėje apie 7–8 min. Suplėšykite vištieną gabalėliais.

4. Viename lietinio kampe dėkite avokado masės ir trupintos vištienos. Sulankstykite. Kepkite keptuvėje arba orkaitėje, kol gražiai apskrus.



IŠBANDYKITE: