8 asm.
Gaminimas 25 min.
Lietinimas su lašiša pagaminti reikia:
Tešlai:
3 šaukštų aliejaus
6 šaukštų miltų
½ l pieno2 kiaušinių
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
250 g mocarelos
8 džiovintų pomidorų
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
1 cukinijos
saujos špinatų lapų
½ citrinos žievelės
120 g silpnai sūdytos lašišos filė
3 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.
2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite cukinijos kubelius. Nulupkite pomidorus, supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę su cukinijomis. Truputį pakepę suberkite smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytus džiovintus pomidorus, druską ir pipirus. Atvėsinkite.
4. Atvėsusią masę sumaišykite su smulkiai pjaustyta mocarela, smulkinta lašiša, špinatais ir tarkuota citrinos žievele.
5. Paruoštą įdarą suvyniokite į blynelius.
Skanaus!