top of page

Lietiniai blynai su krevetėmis ir salierais


Reikia:


Tešlai:

  • 3 šaukštų aliejaus

  • ½ l pieno

  • 2 kiaušinių

  • 6 šaukštų miltų

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos


Įdarui:

  • 200 g virtų krevečių

  • 4 saliero stiebų

  • 6 svogūno laiškų

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 šaukštų mangų čatnio

  • 250 g maskarponės

  • 4 šaukštų aliejaus

  • druskos, pipirų

  • žiupsnelio cukraus


1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.

2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintus salierus. Kai salierai suminkštės, sudėkite smulkintą česnaką, krevetes ir smulkintus svogūno laiškus. Pagardinkite druska, pipirais ir pakepinkite apie minutę.

4. Gautą masę atvėsinkite. Sumaišykite su maskarpone ir čatniu.

5. Paruoštą įdarą įvyniokite į blynelius.

Naujausi įrašai

bottom of page