#218

Lietiniai blynai su kiaulienos nugarine


25 minutės
8 vnt.
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
2 kiaušinių
½ l pieno
6 šaukštų miltų
3 šaukštų aliejaus
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
 
Įdarui:
200 g kiaulienos nugarinės
3 šaukštų marinuotų pievagrybių
1 morkos
1 svogūno
100 g fermentinio sūrio
1 šaukšto adžikos
žiupsnio smulkintų petražolių
6 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.

2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkiai sutarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytą svogūną. Sudėkite nedideliais gabalėliais pjaustytą kiaulienos nugarinę ir maišydami kepkite, kol mėsa iškeps.

4. Mėsą pagardinkite druska, pipirais, supilkite adžiką ir suberkite smulkintas petražoles.

5. Praaušus mėsai, sudėkite smulkintus grybus ir tarkuotą sūrį. Išmaišykite ir gautą įdarą suvyniokite į blynelius.

6. Blynelius apkepinkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.



IŠBANDYKITE: