Reikia:
Tešlai:
3 šaukštų aliejaus
6 šaukštų miltų
½ l pieno
2 kiaušinių
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
250 g kalakutienos
½ brokolio
100 g fermentinio sūrio
2 šaukštų kepintų migdolų drožlių
4 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.
2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite kalakutienos juosteles. Pagardinkite jas druska ir pipirais.
4. Susmulkinkite ir apvirkite brokolį.
5. Atvėsusią kalakutieną ir brokolius sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir migdolais. Pagardinkite druska ir pipirais.
6. Gautą įdarą įvyniokite į blynelius ir apkepkite juos iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje.