#115

Lietiniai blynai su bananų ir šokolado kremu


15 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

Tešlai:
250 ml pieno
12 g kakavos miltelių
20 g sviesto
2 šaukštų „Dansukker“ cukraus „Panevėžio plius“

Iš Lietuvoje užaugintų cukrinių runkelių pagamintas cukrus „Panevėžio Plius” – tai produktas, kuris kaip saldiklis naudojamas beveik viskam: kepiniams, uogienei, sultims pasaldinti ir t.t. Cukrus sustiprina natūralų vaisių, uogų, daržovių skonį ir kvapą.

www.dansukker.lt


2 kiaušinių
80 g miltų
druskos
 
Įdarui:
2 bananų
200 g rikotos
2 šaukštų „Dansukker“ cukraus miltelių

Šie cukraus milteliai visada išliks smulkūs ir nesukibs į gabaliukus, nes pagaminti pagal modernią technologiją. Cukraus milteliai tinka pyragams kepti, desertams gaminti, glajui ir kepinių puošybai.

www.dansukker.lt


1 šaukštelio „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile

Tai birūs cukraus milteliai su juodais grūdeliais. Pastarieji – ne kas kita, kaip natūralios vanilės orchidėjos dalelės, kurios suteikia cukrui švelnų vanilės skonį ir aromatą. Šiuo cukrumi gardinkite blynus, padažus, vaisius, gėrimus. Jis naudojamas vanilės padažui gaminti. Tai puikus priedas prie šventinių vaisių salotų ar karštų gėrimų.

www.dansukker.lt


2 šaukštų šokolado drožlių
saujos šviežių gervuogių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Į prikaistuvį supilkite pieną, suberkite sviesto gabalėlius, cukrų, druską ir kakavą. Nuolat maišydami pakaitinkite, kol sviestas ištirps.

2. Masę perpilkite į dubenį, įmuškite kiaušinius ir suberkite miltus. Viską gerai išplakite (galite plakikliu) ir valandai pastatykite į šaldytuvą.

3. Iš gautos masės iškepkite plonus lietinius blynelius.

4. Įdarui: rikotą išsukite su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi, sudėkite pjaustytus bananus, šokolado drožles ir išmaišykite. Ant blynelio dėkite įdaro, po kelias gervuoges ir sulankstykite norima forma.

5. Blynelius galite apkepti keptuvėje arba valgyti tiesiog nekeptus.



IŠBANDYKITE: