#785

Lėtai kepta antienos krūtinėlė su vynuogėmis


1 valanda 40 minučių + 40 minučių marinavimui
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

1 šaukštas obuolių arba baltojo vyno acto
500–600 g raudonųjų vynuogių
Druskos
1 apelsino sultys ir žievelė
3–4 šakelės šviežio čiobrelio arba šaukštelis džiovinto
4 „Lapino puotos“ šviežios antienos filė
1 svogūnas
2 skiltelės česnako

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Supjaustykite svogūną ir apelsino žievelę plonais šiaudeliais, susmulkinkite česnaką. Sumaišykite actą su apelsinų sultimis, suberkite svogūnus, česnaką ir apelsinų žievelę, čiobrelį, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite. „Lapino puotos“ šviežios antienos filė sudėkite į marinatą ir švelniai mėsą pamaigykite kartu su marinato priedais. Palikite 2–3 val. pasimarinuoti.

2. Išimkite mėsą iš marinato, nusausinkite ir lygiagrečiomis linijomis įpjaukite odelę, bet ne mėsą. Įkaitinkite keptuvę, dėkite mėsą odele į apačią ir kepkite 1 min. Po to apverskite ir apkepkite 1 min. iš kitos pusės.

3. Dėkite mėsą į skardelę odele į viršų ir šaukite į orkaitę. Įpusėjus kepti apverskite. Prieš baigiant kepti į skardelę įdėkite vynuogių kekę ir baikite kepti kartu su antiena.

4. Antieną išimkite iš skardelės ir palikite 5–8 min. Patiekite su vynuogėmis ir kitokiu mėgstamu garnyru.



IŠBANDYKITE: