#400

Lęšių, žirnelių ir špinatų sriuba


35 minutės
6 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

150 g raudonųjų lęšių
½ svogūno
1 skiltelė česnako
1 šaukšto aliejaus
2–3 bulvių
1,5 l vandens (arba sultinio)
50 g špinatų lapų
150 g šaldytų žirnelių (kai yra, imkite žirnelių ankštis)
jūros druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną ir česnakų skiltelę smulkiai supjaustykite. Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūną ir česnakus.

2. Įpilkite vandens, užvirinkite, suberkite lęšius. Virkite 10 minučių.

3. Bulves įpjaukite ir sulaužykite, įsmeigę į jas peilį. Suberkite jas į sriubą. Virkite, kol suminkštės. Sudėkite špinatus ir žirnelius, užvirinkite. Paskaninkite druska.



IŠBANDYKITE: