#530

Lęšių sriuba su mėtomis + dietologės komentaras


50 minučių
4 asmenims
Vidutinis

Ingredientai:

200 g lęšių (žaliųjų arba raudonųjų)
1 svogūnas
50 ml alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis kumino
1 šaukštelis džiovintų mėtų
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
½ šaukštelio maltų aitriųjų paprikų
1 citrina
½ šaukštelio ciberžolės
Šviežių mėtų lapelių patiekti

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite pusėje nurodyto kiekio aliejaus, kol taps permatomi. Įpilkite 1,5 l vandens, suberkite lęšius ir virkite, kol lęšiai suminkštės.

2. Pabaigoje sudėkite džiovintas mėtas, pasūdykite.

3. Atskirai pakaitinkite likusį aliejų, į jį suberkite papriką, kuminą ir ciberžolę. Pakaitinkite prieskonius, kol pradės sklisti malonus aromatas. Tada keptuvės turinį sukrėskite į sriubą. Išmaišykite.

4. Sriubą galite pertrinti, o galite ir palikti lęšius netrintus.

5. Pagardinkite citrinos sultimis. Patiekite pabarstę mėtų lapeliais.

 

Doc. dr. Edita Gavelienė, gydytoja dietologė www.dietos.lt apie šį receptą: tinka netoleruojantiems gliuteno,  kiaušinių, laktozės, sojos produktų. 



IŠBANDYKITE: