#1046

Lęšių salotos su paprikomis ir sūdytomis citrinomis


20 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

150 g raudonųjų ąžuolo lapų salotų
150 g mažų morkyčių
300 ml virtų juodųjų lęšių
½ sūdytos citrinos
2–3 keptų paprikų
30 ml citrinų sulčių
2–3 lašelių „tabasco“ padažo
50 ml aliejaus
Aliejaus (kepti)
Žiupsnelio druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Citriiną smulkiai supjaustykite, sumaišykite su aliejumi ir citrinų sultimis. Įberkite druskos.

2. Morkytes supjaustykite riekelėmis, suberkite į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepkite 5–6 min.

3. Lėkštėje sudėliokite salotų lapus, ant jų suberkite lęšius ir likusius produktus. Pašlakstykite užpilu.



IŠBANDYKITE: