Reikia:
1 nedidelio žiedinio kopūsto
2 stiklinių virtų lęšių
1 raudonojo svogūno
50 g alyvuogių
½ šaukštelio maltos aitriosios paprikos
1 šaukšto miltelinio cukraus
2 šaukštų citrinų sulčių
150 g salotų lapų
50 ml aliejaus
4–5 šaukštų „dukkah“
„Dukkah“
100 g lazdynų riešutų
50 g sūdytų pistacijų
1 šaukštelio kalendrų sėklų
1 šaukštelio sezamų sėklų
½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Žiupsnelio pankolio sėklų
1 šaukštelio džiovintų mėtų
Žiupsnelio druskos
Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pabarstykite paprika, milteliniu cukrumi ir pašlakstykite citrinų sultimis bei trupučiu aliejaus.
Sumaišykite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15 min.
Sudėliokite salotų lapus, sudėkite keptus kopūstus, pjaustytą svogūną, alyvuoges, užberkite lęšių.
Pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.Užberkite „dukkah“.
„Dukkah“
Orkaitėje apkepkite lazdynų riešutus, išimkite ir atvėsinkite.Keptuvėje kiekvienus atskirai lengvai pakaitinti visus prieskonius. Sudėkite lazdynų riešutus, pistacijas ir prieskonius į smulkintuvą ir susmulkinkite.
„Dukkah“ tradiciškai valgomas kartu su duona ir aliejumi, bet šiais prieskoniais galima pagardinti įvairiai pagamintas daržoves, kiaušinienę, paskaninti sviestą ar majonezą. „Dukkah“ – puikus pabarstukas salotoms, iš jo galima pagaminti džiūvėsėlius mėsai apvolioti.
Skanaus!