top of page

Lęšių salotos su keptais žiediniais kopūstais



Reikia:

  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto

  • 2 stiklinių virtų lęšių

  • 1 raudonojo svogūno

  • 50 g alyvuogių

  • ½ šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 1 šaukšto miltelinio cukraus

  • 2 šaukštų citrinų sulčių

  • 150 g salotų lapų

  • 50 ml aliejaus

  • 4–5 šaukštų „dukkah“

  • „Dukkah“

  • 100 g lazdynų riešutų

  • 50 g sūdytų pistacijų

  • 1 šaukštelio kalendrų sėklų

  • 1 šaukštelio sezamų sėklų

  • ½ šaukštelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio pankolio sėklų

  • 1 šaukštelio džiovintų mėtų

  • Žiupsnelio druskos


  1. Žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynais, pabarstykite paprika, milteliniu cukrumi ir pašlakstykite citrinų sultimis bei trupučiu aliejaus.

  2. Sumaišykite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę maždaug 15 min.

  3. Sudėliokite salotų lapus, sudėkite keptus kopūstus, pjaustytą svogūną, alyvuoges, užberkite lęšių.

  4. Pašlakstykite aliejumi ir citrinos sultimis.Užberkite „dukkah“.


„Dukkah“

Orkaitėje apkepkite lazdynų riešutus, išimkite ir atvėsinkite.Keptuvėje kiekvienus atskirai lengvai pakaitinti visus prieskonius. Sudėkite lazdynų riešutus, pistacijas ir prieskonius į smulkintuvą ir susmulkinkite.

„Dukkah“ tradiciškai valgomas kartu su duona ir aliejumi, bet šiais prieskoniais galima pagardinti įvairiai pagamintas daržoves, kiaušinienę, paskaninti sviestą ar majonezą. „Dukkah“ – puikus pabarstukas salotoms, iš jo galima pagaminti džiūvėsėlius mėsai apvolioti.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page