#1327

Lęšiai po cukinijų antklode


50 min.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 šaukštų aliejaus
200 g grybų
Žiupsnelio druskos
1 šaukštelio Provanso žolelių
2 stiklinių virtų lęšių
2 vid. dydžio cukinijų (po ~350 g)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite svogūną ir česnaką, pakepkite aliejuje, kol gražiai apskrus. Taip pat ketvirtadaliais supjaustykite grybus ir sudėkite prie svogūnų, kepkite, kol švelniai apskrus. Suberkite druską, Provanso žoleles ir lęšius, viską išmaišykite ir dar 2–3 min. pašildykite.
  2. Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C. Storasienę kepimo formą patepkite aliejumi.
  3. Cukinijas supjaustykite labai plonais griežinėliais (geriausiai – specialia pjaustykle).
  4. Formoje sluoksniuokite cukinijas ir lęšių įdarą.
  5. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. Ar daržovės iškepusios, patikrinkite įsmeigę medinį iešmelį.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found