#1175

Lazanija su triušienos dešrelėmis ir brokoliais


1 val.
4 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

1 didelio svogūno
5 skiltelių česnako
300 g grietinėlės
800 g virtų brokolių
200 g sūrio
250 g triušienos dešrelių
1 šakelės šalavijo
250 g pomidorų savo sultyse
1 šaukštelio rūkytos paprikos
40 g cukraus sirupo
1 baklažano
250 g lazanijos lakštų
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Pusę svogūno ir česnaką supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūnus apkepinkite ir užpilkite grietinėle. Kai pradės garuoti ir tirštėti, nukelkite nuo ugnies ir sudėkite į virtuvinį smulkintuvą kartu su brokoliais ir keliais šaukštais sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais, sumalkite iki vientisos masės.
  2. Keptuvėje su aliejumi apkepkite smulkiai supjaustytas dešreles. Įdėkite šalavijo ir pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite smulkinto česnako skiltelę. Kai apkeps, išimkite dešreles ir į tą pačią keptuvę sudėkite pomidorus savo sultyse, rūkytą papriką ir cukraus sirupą. Pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite kelias minutes ir nuimkite nuo ugnies. Orkaitėje arba keptuvėje apkepkite baklažano kubelius su likusio svogūno kubeliais.
  3. Sluoksniuokite kepimo skardelėje, išklotoje sviestiniu popieriumi, brokolių padažą, lazanijos lakštą, dešrelių padažą, sūrį, vėl lakštą ir kartokite. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.


IŠBANDYKITE: