top of page

Lašišos sašimis


Reikia:

LAŠIŠA: 200 g lašišos filė 1 valg. š. SANTA MARIA japoniško WASABI ir sezamų prieskonių mišinio SALOTOS: 1 pak. daigų su lapeliais 1 pak. pupelių daigų SOJŲ UŽPILAS: 1 smulkiai supjaustyto svogūnėlio 3 valg. š. sojų padažo 1 valg. š. ryžių acto 1 valg. š. medaus 2 valg. š. rapsų aliejaus 1 valg. š. sezamų aliejaus 200 g lašišos filė 1 pak. pupelių daigų


Jei norite pavalgyti taip, kaip tradiciškai valgo japonai, pradėkite pietus nuo sašimio – plonai supjaustytų šviežios žuvies griežinėlių su japoniniais ridikais (daikonais), vasabio krienais, imbieru ir sojų padažu. Taip pat galite pridėti plonų jautienos ir kalmarų griežinėlių. Visi šie produktai sukuria tobulą švelnumo, rūgštumo, sūrumo ir saldumo balansą.

1. Plonai supjaustykite lašišą.

2. Sudėkite į pusdubenį, apibarstykite japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.

3. Dubenyje sumaišykite svogūnėlio gabaliukus ir kitus užpilo ingredientus.

4. Sumaišykite daigus su lapeliais ir pupelių daigus su trupučiu paruošto užpilo.

5. Sudėkite ant lašišos. Apšlakstykite likusiu užpilo kiekiu.

6. Apibarstykite japonišku WASABI ir sezamų prieskonių mišiniu.

Naujausi įrašai

bottom of page