top of page

Lašišos salotos su apelsinais


Lašišos salotos su apelsinais, vmg receptas

2-3 asm.

Gaminimas 15 min.


Reikia:

  • 1 vid. dydžio apelsino

  • 100 g žirnelių ankščių

  • 120–150 g mėgstamų salotų

  • 100 g šaltai rūkytos pjaustytos lašišų filė VIČI

  • Padažui:

  • 1–2 šakelių mėtų

  • 150 g graikiško jogurto

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 1–2 šaukštų citrinos sulčių

  • Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

1. Supjaustykite mėtas.

2. Graikišką jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, po to – su mėtomis ir apelsino žievele.

3. Riekelėmis supjaustykite apelsiną. Jeigu turite, naudokite raudonąjį apelsiną.

4. Užvirinkite vandenį, suberkite žirnelių ankštis ir pavirkite 2–3 min., po to staigiai atšaldykite – perplaukite lediniu vandeniu.

5. Sudėliokite salotas, ant viršaus uždėkite šaltai rūkytos pjaustytos lašišų filė VIČI, apelsinus ir žirnelių ankštis, užpilkite padažo.

Naujausi įrašai

bottom of page