#

Lašišos salotos su apelsinais


15 min.
2-3 asm.
Lengvas

Ingredientai:

1 vid. dydžio apelsino
100 g žirnelių ankščių
120–150 g mėgstamų salotų
100 g šaltai rūkytos pjaustytos lašišų filė VIČI
Padažui:
1–2 šakelių mėtų
150 g graikiško jogurto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1–2 šaukštų citrinos sulčių
Žiupsnelio tarkuotos apelsino žievelės

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Supjaustykite mėtas.
  2. Graikišką jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis, po to – su mėtomis ir apelsino žievele.
  3. Riekelėmis supjaustykite apelsiną. Jeigu turite, naudokite raudonąjį apelsiną.
  4. Užvirinkite vandenį, suberkite žirnelių ankštis ir pavirkite 2–3 min., po to staigiai atšaldykite – perplaukite lediniu vandeniu.
  5. Sudėliokite salotas, ant viršaus uždėkite šaltai rūkytos pjaustytos lašišų filė VIČI, apelsinus ir žirnelių ankštis, užpilkite padažo.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE: