Reikės:
400 g lašišos filė
1 nedidelio brokolio
Padažui:
4–5 geltonųjų pomidorų
šlakelio aliejaus
1 žaliosios citrinos
1 šaukštelio rudojo cukraus
kelių šakelių šviežių kalendrų
1 šaukštelio baltojo vyno acto
druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Nulupkite lašišos odelę, supjaustykite į kelias stambias dalis ir dėkite į garų puodą. Galite apibarstyti druska ir pipirais. Virkite 10–15 min., kol mėsa kepsnelių viduje bus švelniai rožinė.
2. Brokolį išskirstykite smulkesniais žiedynais ir 1 min. įdėkite į verdantį vandenį. Tuomet greitai ištraukite, perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
3. Paruoškite padažą: pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apibarstykite cukrumi, druska ir pipirais.
4. Įtarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir įspauskite sultis, įpilkite šaukštelį baltojo vyno acto, suberkite kapotas kalendras ir apie 10 min. troškinkite ant mažos kaitros. Jeigu norite, padažą galite sutrinti maisto smulkintuvu. Valgykite šiltą arba atvėsintą.
5. Lašišą patiekite su brokoliais ir pomidorų padažu.