#698

Lapinių kopūstų troškinys su avinžirniais


35 minutės
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

6–8 lapinių kopūstų lapai
2 skiltelės česnako
3–4 morkos
Aliejaus kepti
1 stiklinė virtų arba konservuotų avinžirnių
Druskos
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
1–2 šaukštai citrinos sulčių
½ šaukštelio pankolio sėklų
Žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
Druskos
1 stiklinė virtų arba konservuotų avinžirnių
Aliejaus kepti
3–4 morkos
2 skiltelės česnako
6–8 lapinių kopūstų lapai
½ šaukštelio pankolio sėklų
1–2 šaukštai citrinos sulčių

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Pašalinkite storąsias lapinių kopūstų dalis (geriausia tai padaryti žirklėmis), suplėšykite lapus.

2. Morkas supjaustykite ir trumpai apvirkite.

3. Keptuvėje su trupučiu aliejaus pakaitinkite sutraiškytą česnaką. Suberkite morkas, pankolio sėklas, citrinos žievelę.

4. Lapinius kopūstus nuplikykite verdančiu vandeniu, nuspauskite, sudėkite į keptuvę su česnaku ir morkomis. Pakaitinkite. Reikalui esant įpilkite vandens. Sudėkite avinžirnius. Viską pakaitinkite dar 10 min. Pabaigoje įberkite druskos.



IŠBANDYKITE: