top of page

Lapinių kopūstų sriuba su dešrelėmis


4 asm.

Gaminimas 35 min.

Reikia:

  • 4–5 lapinio kopūsto lapų

  • 1,5 l sultinio

  • 4–5 bulvių

  • 1 morkos

  • 1 svogūno

  • Lydyto sviesto (kepti)

  • 4–5 plonų šviežių dešrelių

  • Žiupsnelio druskos

1. Išimkite storąją lapinio kopūsto dalį, likusius lapus supjaustykite, pabarstykite druska ir trumpam atidėkite. 2. Supjaustykite svogūną, morką ir pakepkite juos svieste storasieniame puode. Taip pat supjaustykite bulves ir sudėkite jas į puodą kepti. Bulves 1–2 min. apkepkite. 3. Supilkite į puodą sultinį, užvirinkite, suberkite lapinius kopūstus. Virkite, kol bulvės suminkštės. 4. Dešreles supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą. Virkite dar 4–5 min. Pabaigoje pasūdykite.

Naujausi įrašai

bottom of page