#1113

Lapinių kopūstų sriuba su daržovėmis


45 min.
4 asmenims
Lengvas

Ingredientai:

6–8 lapinių kopūstų lapų
1,5 l sultinio
4–5 bulvių
100 g mažų morkyčių
2 saldžių kukurūzų burbuolių
1 prinokusio avokado
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio druskos
½ šaukštelio rūkytos paprikos
1 šaukštelio aitriųjų paprikų
1 citrinos sulčių
Lydyto sviesto (kepti)
Tarkuoto sūrio (patiekti)

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Supjaustykite svogūnus ir česnaką, pakepkite svieste storasieniame puode, sudėkite morkytes ir lengvai apkepkite. Avokadą sutrinkite šakute ir sudėkite prie svogūnų, česnako ir morkų, išmaišykite.

2. Kukurūzų burbuoles apkepkite atviroje liepsnoje, ant įkaitusio metalinio lakšto arba po griliu orkaitėje.

3. Bulves perskelkite peiliu.

4. Į puodą su svogūnais, morkomis, česnaku ir avokadu supilkite sultinį ir užvirinkite. Sudėkite bulves, perpjautas kukurūzų burbuoles*. Virkite, kol bulvės suminkštės, suberkite pjaustytus lapinius kopūstus, rūkytas ir aitriąsias paprikas, įberkite druskos, įpilkite citrinos sulčių. Virkite dar 4–5 min.

5. Sriubą galite patiekti su sūriu.

* Kukurūzų burbuolių gabaliukai atrodo gražiai, bet gali kilti nepatogumų valgant, todėl siūlome ir kitą būdą. Peiliu nuo apkeptos burbuolės nupjaukite kukurūzų sėklas ir naudokite jas. Pasirinkite jums patogesnį būdą.



IŠBANDYKITE: