- Naujienos
- Lietuva
- Pasaulis
- Renginiai
- Patarimai
- Žmonės
- Kelionės
KULINARINĖ GREITOJI
-
K:
Teko ragauti picos gardintos rūkytu alyvuogių aliejumi. O kam dar jis tinka ir ar galima jį pasigaminti pačiam arba kur nors įsigyti?
A:Sveiki, kaip ir minėjote, galima gardinti picas, duoną, makaronus – puikiai tinka miltiniams patiekalams. Taip pat galima su juo pasigaminti majonezą, užpilus salotoms bei pagardus užkandžiams.
Pamėginkite gardinti juo keptus grybus.
O, dėl pasigaminimo turime giliau pastudijuoti, nes patiems gaminti neteko – dažniausiai perkame Bottlery parduotuvėse. -
K:
Yra toks prancūziškas desertas plaukiojanti sala. Išplakti baltymai virti piene su anglišku kremu. Lietuvisko sio deserto recepto neradau. Yra daug rusiškai youtube. Bandziau ta baltyma virt. Na labai jau jauciasi kiausinis. Tik viriau ne ant pieno, o vandeny. Nes, kaip sake receptu autoriai, galima, skirtumo jokio. Gal galite patarti kaip si deserta pagaminti?
A:Sveiki, klasikinis receptas yra su pienu ir būtinai aromatizuotu vanile. Vanduo čia tikrai netinka, nes nesuteikia jokio skonio o tik išryškina kiaušinio skonį. Šitą video mes ruošėme mūsų partneriui.
×Ką daryti, jei prisvilo keptas viščiukas?
Kokį vyną rinktis prie jautienos kepsnio?
Klauskite ir atsakysime.
Atsakymus rasite čia.
TOP 5 NAUJIENOS
- 2019 02 15, 7:50 Gerai picai paruošti daug vietos nereikia! „Daržas“ – nauja ir tikriausiai mažiausia picerija Vilniuje
- 2019 02 13, 15:00 Saldi Valentino dovana: TOP 20 VMG receptų su šokoladu
- 2019 02 18, 7:50 Krevečių puota: šios dvi variacijos pagal Alfą ir Agnę leis pasijusti karališkai (receptai)
- 2018 01 26, 7:50 Tiek mitų begriuvo seniai: neuromokslininkė – apie žaliavalgystę, glitimo netoleravimą ir nevalgius vaikus
- 2017 08 10, 15:00 Vilniaus „brunch’ų“ reidas: VMG įvertino net 10 vietų, kuriose verta pradėti rytą
TOP 5 RECEPTAI
#1438Kvapnus varškės pyragas
70 min.6-8 asm.Lengvas
Rekomenduojame:
„Electrolux Expressionist“ išlietasis virtuvės kombainasIšlietasis „Expressionist“ virtuvės kombainas – įnoringiausius poreikius išpildantis komplektas, į kurį įeina du 5,7 l talpos dubenys, plaktuvas, profesionalus „TruFlow“ tešlos maišymo kablys, plokščias metalinis plaktuvas ir plokščias silikoninis plaktuvas.
Maisto gaminimą palengvins platus 10 greičių diapazonas, taigi kombainas sėkmingai pasitarnaus gaminant bet kokį patiekalą – nesvarbu, ruošiama tešla duonai, pyragui ar tiesiog reikia suplakti kiaušinius. Kombaine veikia „Easy-to-use OneClick“ sujungimo sistema, todėl visus antgalius galima pakeisti vienu paspaudimu.
Ingredientai:
120 g sviesto
120 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
40 g kakavos
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
50 ml vandens
Varškės masei:
400 g varškės
2 šaukštų DANSUKKER miltelinio cukraus
1 kiaušinio
1 šaukšto miltų
1 šaukšto cukruotų imbierų
100-120 g apelsinų džemo
1 šaukšto krakmolo
Pabarstams:
50 g sviesto
50 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
50 g migdolų
50 g miltų
PARUOšIMO BŪDAS:
- Sudėkite šaltą sviesta į kombainą, berkite DANSUKKER nerafinuotą cukranendrių cukrų, kakavą, miltus,. Kepimo miltelius ir viską susmulkinkite iki smulkių kruopelyčių. Įpilkite vandens ir greitai užminkykite tešlą. Ilgai neminkykite, tik kad susijungtų.
- Varškės masei sudėkite į trintuvo indą varškę, DANSUKKER cukraus miltelius, 1 kiaušinį ir miltus. Viską sutrinkite. Smulkiai supjaustykite imbierus ir įmaišykite į varškę.
- Apelsinų džemą sumaišykite su krakmolu.
- Pabarstams kelis riešutus atidėkite, likusius produktus suberkite į kombainą ir sutrinkite iki smulkių trupinių.
- Į formą išklotą kepimo popieriumi sudėkite kakavinę tešlą, patepkite apelsinų džemo įdaru, uždėkite varškės įdarą ir užberkite pabarstus. Atidėtus migdolus stambiai sukapokite ir užberkite ant viršaus.
- Kepkite apie 45 min. iki 180°Cįkaitintoje orkaitėje. Išimkite, aušinkite formoje 15 min, o po to atvėsinkite ant grotelių.
Raktažodžiai:
IŠBANDYKITE:
No items foundArray ( [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.10 (Debian) [REQUEST_URI] => /receptai/kvapnus-varskes-pyragas/ [PHPRC] => /etc/php/7.2/cgi/php.ini [PHP_FCGI_CHILDREN] => 8 [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin [PWD] => /var/www/webguru/cgi-bin [SHLVL] => 0 [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 3000 [ORIG_SCRIPT_NAME] => /cgi-bin/php72.fcgi [ORIG_PATH_TRANSLATED] => /var/www/webguru/public_html/index.php [ORIG_PATH_INFO] => /index.php [ORIG_SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/cgi-bin/php72.fcgi [CONTENT_LENGTH] => 0 [SCRIPT_NAME] => /index.php [QUERY_STRING] => [REQUEST_METHOD] => GET [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.0 [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1 [REDIRECT_URL] => /index.php [REMOTE_PORT] => 55725 [SCRIPT_FILENAME] => /var/www/webguru/public_html/index.php [SERVER_ADMIN] => webmaster@balt.net [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/cgi-bin/ [CONTEXT_PREFIX] => /cgi-bin/ [REQUEST_SCHEME] => http [DOCUMENT_ROOT] => /var/www/webguru/public_html [REMOTE_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_NAME] => vmgonline.lt [SERVER_SIGNATURE] => Apache/2.4.10 (Debian) Server at vmgonline.lt Port 80 [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => gzip [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8 [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/) [HTTP_CONNECTION] => close [HTTP_X_FORWARDED_FOR] => 18.206.175.155 [HTTP_X_REAL_IP] => 18.206.175.155 [HTTP_HOST] => vmgonline.lt [REDIRECT_STATUS] => 200 [REDIRECT_HANDLER] => application/x-httpd-php72 [REDIRECT_REDIRECT_STATUS] => 200 [FCGI_ROLE] => RESPONDER [PHP_SELF] => /index.php [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1550642313.7478 [REQUEST_TIME] => 1550642313 ) 1FACEBOOK
INSTAGRAM
YOUTUBE
LINKEDIN
WEBGuru.lt vmgonline.lt © 2018Svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies), kurie padeda užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę. Paspaudę mygtuką „Sutinku“, patvirtinsite savo sutikimą. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Susipažinkite su Privatumo politika - Žmonės