8-10 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Kepimas 7-10 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
200 g miltų
4 g sausų mielių
50 g cukraus
30 g sviesto
100 ml pieno
1 kiaušinio trynio
40 g aguonų
druskos
1. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, nukoškite ir apdžiovinkite.
2. Mieles sumaišykite su trupučiu cukraus, miltų ir šilto pieno. Gerai išmaišykite.
3. Dubenyje iš miltų, cukraus, druskos, paruoštų mielių, kiaušinio trynio, šilto pieno, lydyto sviesto ir aguonų užminkykite tešlą.
4. Ją palikite šiltai pakilti (apie valandą).
5. Iš tešlos formuokite volelius ir supjaustykite juos norimo dydžio gabaliukais.
6. Paruoštus kūčiukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dėkite kepti į 190`C orkaitę. Kepkite 7-10 min.