#1436

Kriaušių ir sūrio sriuba


50 min.
4-6 asm.
Vidutinis

Ingredientai:

25 g sviesto
1 plonais šiaudeliais pjaustyto svogūno
1–2 skiltelių česnako
6 nuvalytų ir plonomis skiltelėmis supjaustytų kriaušių
100 ml baltojo sauso vyno
1 l vištienos sultinio
130 g sūrio su baltuoju pelėsiu
1 šaukštelio druskos
½ šviežiai maltų baltųjų pipirų
120 g čoriso
1 aitriosios paprikos
1 šaukšto juodųjų sezamų

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Svogūnus, česnaką ir kriaušes patroškinkite, kol suminkštės, įpilkite vyno, išmaišykite ir supilkite vištienos sultinį. Ant labai mažos ugnies virkite apie 15 min.
  2. Supjaustykite sūrį ir dėkite į sriubą. Maišykite, kol ištirps. Viską sutrinkite trintuvu ilgu kotu. Pasūdykite ir įberkite pipirų.
  3. Keptuvėje lengvai paskrudinkite čorisą ir sudėkite jį į sriubą. Patiekite sriubą su čorisu, pjaustyta aitriąja paprika ir pabarstę juodaisiais sezamais.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found