#1291

Kriaušė ir sluoksniuota tešla


Gaminimas 20 min. Kepimas 20 min.
4 asm.

Ingredientai:

4 kriaušės
0,5 l baltojo sauso vyno
1 žvaigždanyžis
50 g medaus
1 citrinos žievelės
250 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 trynys (patepti)
Miltelinis cukrus (pabarstyti)

PARUOšIMO BŪDAS:

  1. Kriaušes nulupkite, palikdami kotelį. Į prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite žvaigždanyžį, medų, citrinos žievelę ir užvirinkite. Sudėkite nuluptas kriaušes ir pavirkite 10 min.
  2. Išgriebkite ir nusausinkite. Visiškai atvėsinkite.
  3. Sluoksniuotą tešlą supjaustykite plonomis juostelėmis. Jomis apvyniokite kriaušes, iš viršaus patepkite tryniu. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.
  4. Iškeptas kriaušes pabarstykite milteliniu cukrumi.
Raktažodžiai:


IŠBANDYKITE:


No items found