#458

Krevečių suvožtinis azijietiškais motyvais


1 val.
4 asmenims
Vidutinis


Rekomenduojame:

RANKINIS MAIŠYTUVAS „Electrolux“

Galingas „Electrolux“ rankinis maišytuvas, kuriame įmontuotas 800 W variklis, o intuityvaus valdymo „SpeedTouch“ mygtukas leidžia lengvai valdyti – kuo stipriau spausite, tuo didesnė galia bus naudojama. Prie maišytuvo pridėtas 1000 ml kapoklis leis sukapoti didelius mėsos, žuvies, riešutų ar daržovių kiekius.

Nemaloniausia, kai smulkinant produktus, apsitaškoma. Naudojant šį įrenginį, to nenutiks, nes smulkintuvo antgalio apatinėje dalyje sumontuotas bangos formos ašmenų apsauga.

 

www.philips.lt

Ingredientai:

400 g išvalytų krevečių „Viking“
100–150 g aliaskinių rudagalvių menkių filė be odos „Viking“
½ aitriosios paprikos
mažas ryšelis laiškinių česnakų
1 skiltelė česnako
1 kiaušinio baltymas
1 šaukštas krakmolo
½ šaukštelio tarkuoto imbiero
žiupsnelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
1 šaukštelis žuvų padažo
druskos
aliejaus maltiniams kepti
 
Suvožtiniams „sulipdyti“:
4 suvožtinių bandelės su sezamais
2 maži agurkai
1 morka
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
1 skiltelė česnako
marinuoto imbiero
1 šaukštas baltojo vyno acto
žiupsnelis cukraus
druskos
400 g išvalytų krevečių „Viking“
1 morka
2 maži agurkai
4 suvožtinių bandelės su sezamais
 
Suvožtiniams „sulipdyti“:
aliejaus maltiniams kepti
druskos
1 šaukštelis žuvų padažo
žiupsnelis tarkuotos žaliųjų citrinų žievelės
½ šaukštelio tarkuoto imbiero
1 šaukštas krakmolo
1 kiaušinio baltymas
1 skiltelė česnako
mažas ryšelis laiškinių česnakų
½ aitriosios paprikos
100–150 g aliaskinių rudagalvių menkių filė be odos „Viking“
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas saldžiarūgščio aitriųjų paprikų padažo
1 skiltelė česnako
marinuoto imbiero
1 šaukštas baltojo vyno acto
žiupsnelis cukraus
druskos

PARUOšIMO BŪDAS:

1. Krevetes ir žuvį atšildykite, gerai nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite į trintuvo indą, sumeskite likusius produktus, skirtus maltiniams ruošti. Viską sumalkite iki vientisos masės.

2. Drėgnomis rankomis suformuokite maltinius, sudėkite juos ant lentelės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite ne trumpiau nei 30 minučių.

3. Išėmę iš karto kepkite įkaitintoje keptuvėje. Apverskite tik tada, kai viena pusė bus gerai apskrudusi. Iškepusius maltinius nusausinkite sudėję ant popierinio rankšluosčio.

4. Morkas ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, česnako skiltelę labai smulkiai sutrinkite. Sumaišykite morkas, agurkus ir česnaką, pašlakstykite baltojo vyno actu ir pabarstykite druska bei cukrumi. Palikite pastovėti 5–10 minučių.

5. Bandeles perpjaukite pusiau ir paskrudinkite (orkaitėje po įkaitinta keptuvo spirale, keptuvėje arba skrudintuvėje).

6. Majonezą sumaišykite su aitriųjų paprikų padažu.

7. „Sulipdykite“ suvožtinį: bandelės pagrindas, padažas, agurkai, krevečių maltinis, padažas, morkų riekelės, marinuotas imbieras. Jei norite, užvožkite kita bandelės pusele.



IŠBANDYKITE: